•Vacatures voor drie deeltijdse technisch beambten schoonmaak (m/v)•Nog 25 gratis energiescans•Fotoboek over het werk en leven van John Van Leemput•Vormingsactiviteiten rond tentoonstellingen•...

Vacatures voor drie deeltijdse technisch beambten schoonmaak (m/v)
Het stadsbestuur van Herentals heeft drie deeltijdse vervangingsovereenkomsten vacant voor technisch beambten schoonmaak. De technisch beambten schoonmaak staan in voor de schoonmaak van de gemeentelijke infrastructuur. Kandidaten kunnen tot en met 4 oktober solliciteren door een brief met cv te sturen naar het college van burgemeester en schepenen, administratief centrum, Augustijnenlaan 30 in 2200 Herentals. Alle inlichtingen over deze vacature staan op http://www.herentals.be en zijn ook te verkrijgen bij de dienst personeel in het stedelijk administratief centrum (tel. 014-28 50 50, info@herentals.be).
 
 
Nog 25 gratis energiescans
Het project van de energiescans loopt eind dit jaar af in Herentals. De energiesnoeiers kunnen nog 25 gratis energiescans uitvoeren. Zij komen langs bij u thuis en geven tips om uw energiefactuur te verminderen. Wie de tips opvolgt, kan al snel tien procent op zijn energiefactuur besparen. Met de actie wil de stad vooral senioren en mensen met een oude woning bereiken. Schrijf u snel in bij de milieudienst of via http://www.herentals.be/energiescans.
 
 
Fotoboek over het werk en leven van John Van Leemput
Leo Van Wolputte en Bart Lamers geven een boek uit over het leven en werk van de Herentalse fotograaf John Van Leemput. Het boek wordt voorgesteld op zaterdag 8 oktober om 11 uur tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling Route 66 in kasteel Le Paige. Het boek zal te koop zijn in de Herentalse boekhandels en kost 20 euro. Het stadsbestuur vindt dit boek het ideale relatiegeschenk en koopt 100 stuks aan.
 
 
Vormingsactiviteiten rond tentoonstellingen
Cultuurcentrum ’t Schaliken organiseert elk jaar activiteiten voor scholen rond een aantal tentoonstellingen die interessant zijn voor jongeren. Op dinsdag 25 oktober staat er een begeleid bezoek aan de tentoonstelling Hoezo wetenschap is saai? met cartoons van Charel Cambré op de planning. De ‘edutainers’ van Technopolis brengen die dag een wetenschapsshow in zaal ’t Hof.
 
Op woensdag 25 januari geeft de schrijfster Joke van Leeuwen leerlingen een rondleiding langs de tentoonstelling Tikken tegen de maan. In de namiddag is er ook een rondleiding voor vrije bezoekers.
 
 
Harmonieorkest Sint-Jozefscollege en kaartclub Aldos bestaan vijftig jaar
Het Harmonieorkest Sint-Jozefscollege bestaat volgend jaar vijftig jaar. Het orkest is al langer dan drie jaar aangesloten bij de Herentalse cultuurraad en heeft daarom recht op een subsidie van 1.250 euro voor jubilerende verenigingen.
 
Ook kaartclub Aldos viert zijn vijftigjarig bestaan. De club is niet aangesloten bij de cultuurraad maar krijgt van het stadsbestuur wel een aandenken op maandag 24 oktober om 19.30 uur in de Lakenhal.
 
 
Kerstconcert Herentalse koren
Op zaterdag 17 december om 20 uur vullen Herentalse koren de Sint-Janskerk met de mooiste kerstliederen. Het stadsbestuur ondersteunt dit gemeenschapsvormend project met een subsidie van 700 euro.
 
 
Herentals brandweerkorps rekruteert vrijwillige brandweerlieden
De brandweer van Herentals legt een wervingsreserve aan van vrijwillige brandweerlieden voor een periode van twee jaar. De proeven vinden plaats in de loop van de komende maanden. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 28 oktober schriftelijk kandidaat stellen bij het college van burgemeester en schepenen, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. Wie geïnteresseerd is, kan tijdens de open dag van de brandweer op zondag 2 oktober terecht op de speciale infostand.
 
 
Halloween in Diependaal
De vrolijke kliek uit de wijk Oud-Diependaal organiseert een wijkfeest tijdens de herfstvakantie. Op maandag 31 oktober is er een Halloweentocht en op dinsdag 1 november kunnen de kinderen nog meer griezelen op de Halloweenkinderfuif. Alle bewoners van Diependaal, hun vrienden en kennissen zijn welkom. Het feest vindt plaats in de Koepoortstraat. Het stadsbestuur stelt tafels en stoelen ter beschikking.
 
 
Begin niet te vroeg met alcohol
De wet verbiedt het schenken van alcohol aan min-zestienjarigen en het schenken van sterke drank aan min-achttienjarigen. Het stadsbestuur wil de organisatoren van fuiven helpen bij het naleven van deze wet en biedt hen informatiepakketten en polsbandjes aan. De bezoekers van een fuif krijgen bij het binnenkomen een bepaalde kleur polsbandje om, afhankelijk van hun leeftijd. Zo kunnen de tappers in één oogopslag zien aan we ze al dan niet alcohol mogen schenken. Deze campagne kadert in de grootschalige federale campagne ‘Begin niet te vroeg’ die jongeren informeert over de gezondheidsrisico’s die drinken onder de 16 jaar met zich meebrengen.
 
 
Grabbelen tijdens de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van drie tot twaalf jaar weer deelnemen aan allerlei leuke grabbelpasactiviteiten. De activiteiten staan dit keer in het teken van het circus. Naar goede gewoonte gaan de kinderen volgens dit thema knutselen, dansen en zelfs op uitstap. Het volledige programma verschijnt op www.jeugddienstherentals.be. Inschrijven voor al dit leuks kan op zaterdag 15 oktober vanaf 10 uur via www.jeugddienstherentals.be en tussen 10 en 12 uur bij de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf maandag 17 oktober kunt u telefonisch of per e-mail inschrijven. Een Grabbelpas voor 2011 kost 4 euro en is nog steeds te koop bij de jeugddienst.
 
 
Veertiende editie van de Herentalse Bierfeesten
Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober vindt in zaal ’t Hof de veertiende editie van de Herentalse bierfeesten plaats. Naar aloude gewoonte kunt u proeven van meer dan honderd bieren, waaronder enkele primeurs. De deuren van de rookvrije zaal openen om 12 uur ’s middags. De opbrengst van dit evenement gaat naar de werking van KSJ Herentals. Het stadsbestuur stelt materiaal zoals dranghekken, tafels en podiumelementen ter beschikking en maakt een parkeerverbod op voor het parkeerterrein achter zaal ’t Hof.
 
 
Sportkampen tijdens de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van de lagere school en jongeren van twaalf tot zestien jaar deelnemen aan tweedaagse sportkampen. Op het programma staan onder meer basketbal, schaatsen, bowling, volleybal, hockey en trampolinespringen. De kampen vinden plaats op 3 en 4 november, telkens van 9 tot 16 uur. Deelnemen kost 30 euro per kamp. Inschrijven kan online via http://www.uitinherentals.be/sportkampen.
 
 
Stad regelt busvervoer voor deelnemers Senior Games
Op 4 en 5 oktober vindt de vierde editie van de Senior Games plaats in het BLOSO-centrum in Blankenberge. Dit evenement biedt senioren de mogelijkheid om kennis te maken met meer dan veertig verschillende sporten. Het stadsbestuur ondersteunt deze activiteit en zorgt op woensdag 5 oktober voor busvervoer vanuit Herentals. 79 senioren uit de regio rijden mee.
 
 
Tweede KWB op wielen
Op zondag 2 oktober organiseert het KWB-streekcomité Herentals-Grobbendonk-Vorselaar een fietstocht van 40 kilometer langs acht middeleeuwse monumenten. Vetrekken kan tussen 9 en 15 uur aan het Convent (Begijnhof 17). Deelnemen kost 2,50 euro per persoon en is gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Het stadsbestuur geeft toestemming voor het ophangen van wegwijzers op het grondgebied van Herentals.
 
 
Wandelmeedag
Ter gelegenheid van de BLOSO-actie Vlaanderen Wandelt organiseren het stadsbestuur en de Herentalse Wandelclub op vrijdag 11 november de Wandelmeedag in Morkhoven.
 
 
Luchtfoto’s sporen energieverlies op
Het stadsbestuur organiseert samen met de firma Flugia een testproject. Om haar nieuwe thermografische camera te testen, zal de firma de komende winter gratis luchtfoto’s nemen van honderd Herentalse daken. Een thermografische foto geeft aan de hand van kleuren weer op welke plaatsen veel warmte verloren gaat en op welke plaatsen niet. De foto’s zouden van voldoende kwaliteit zijn om een beeld te krijgen van welke daken goed geïsoleerd zijn en welke daken nog veel energie verliezen. Het is de eerste keer dat in Vlaanderen zulke detailfoto’s worden genomen.
 
Het stadsbestuur laat een foto maken van alle stedelijke gebouwen en schreef de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven aan die reeds een energiescan van hun woning lieten uitvoeren. De eerste honderd kandidaten die zich inschreven, krijgen een gratis foto. Door deel te nemen aan de actie wil het stadsbestuur het belang van dakisolatie onder de aandacht brengen.
 
 
Shop in Thals met gratis frietjes
De Herentalse winkelstraten zijn weer volledig bereikbaar na het herstellen van de straatstenen in het centrum. Om dit te vieren, houden de handelszaken een herfstkoopdag op zondag 9 oktober. Aan de Lakenhal staat een frietkraam waar de middenstandsvereniging tussen 13.30 en 17.30 uur gratis frietjes uitdeelt aan de bezoekers.